Jag e ju som jag är..OCH nu till nåt annat...
Nämligen LER GRYTA!!!
Har precis slängt in min ler gryta i ugnen..lite döa rotfrukter..potatis & fisk..
Man kan ju göra så mycket med ler grytan...Men räkna med att det tar tid.
Recept av min väninna Adde ;)
lägg ner en hel kyckling, charlottenlök, kanske en morot slinker ner oxå, soya ,
hela vitlöksklyftor, O vad jag nu har hemma .Sen matlagningsgrädde.
Mycket gott =) Sen när lergrytan är uppvärd stänger man av ugnen o...
låter det stå minst en timma. det är det som är så smart o fiffiigt o gör det så enkelt.
Alltså ypperligt med denna lergryta, inget vatten el buljong ska i,
grönsakerna har ju vatten i sig o det räcker med det,Fettsnålt o nyttigt alla vitaminer stannar kvar
i vad man nu väljer att stoppa ner .O enklare kan det inte bli !
Ingredienser 
50 g jäst4 ½ dl vatten
½ dl matolja
2 tsk salt
2 msk sirap
2 dl rårivna morötter
1 dl vetekli
1 ½ dl linfrö
1 ½ dl solroskärnor
8 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
| Betyg: | 1 röst | Visningar: 1182 | Sparat: 49 |
Gör så här
Börja med att lägga lergrytan i ljummet vatten minst 20 minuter.
Torka av den och pensla med matolja, även i locket.Rör ut jästen i vattnet.
Rör ner de övriga ingredienserna, degen kan vara något kladdig.
Lägg över degen i lergrytan, sätt på locket och ställ in grytan i kall ugn.
Starta ugnen på 200 grader, efter en timme sänks temperaturen till 175 grader, grädda ytterligare 30 minuter (totalt 1 ½ timme).
Låt brödet kallna i lergrytan.
Rör ner de övriga ingredienserna, degen kan vara något kladdig.
Lägg över degen i lergrytan, sätt på locket och ställ in grytan i kall ugn.
Starta ugnen på 200 grader, efter en timme sänks temperaturen till 175 grader, grädda ytterligare 30 minuter (totalt 1 ½ timme).
Låt brödet kallna i lergrytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar